Kordyceps chiński
Opis
Kordyceps chiński (Cordyceps sinensis)
Grzyb pochodzący z Tybetu, używany w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Bogaty w polisacharydy, sterole , aminokwasy, witaminy A, B, C, E, SOD (dysmutaza ponadtlenkowa)
Składniki kordycepsu chińskiego wykazują działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, silnie redukują stany zapalne, znacznie zmniejszają reakcje alergiczne, regulują krążenie, poziom cukru i cholesterolu we krwi, podnoszą poziom odporności organizmu (aktywują makrofagi), zwiększają libido, działają jako naturalny antydepresant. Poprawiają funkcjonowanie nerek, wątroby i nadnerczy. Przyspieszają usuwanie toksyn (szczególnie pochodzenia farmaceutycznego) zwiększają wydolność tlenową i wytrzymałość.
Składniki : ekstrakt z owocników Cordyceps sinensis standaryzowany >30% polisacharydów
Zalecenia łączyć z witaminą C, która wspomaga wchłanianie składników ekstraktu
Zalecane spożycie: przed śniadaniem lub innym posiłkiem 1-2 płaskie miarki (w opakowaniu) ekstraktu (około 750-1500mg), najlepiej dodać do soku bogatego w witaminę C np. rokitnik, czarny bez
UWAGI Nie łączyć z nabiałem. Nie zalewać wrzątkiem
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Producent: Rokitnik i przyjaciele